Примена на ласерски модул за пронаоѓање опсег кај беспилотни возила со проток

Со брзиот развој на технологијата, технологијата за опсег на ласери стана незаменлив дел од современиот развој на логистиката. Оваа технологија обезбедува силна поддршка за логистичка безбедност, интелигентно возење и интелигентен логистички транспорт поради неговата висока прецизност, брзина и способност против пречки.

c09bc8cc2b6bfb6bfafce1cbb7a127d

Ласерскиот модул за пронаоѓање опсег, независно развиен од Lumispot, може да го пресмета растојанието помеѓу изворот на светлина и целта со мерење на времето потребно за ласерскиот пулс да патува напред-назад на измерената цел. Овој метод има висока прецизност и може да обезбеди беспилотните возила прецизно да ја перцепираат околината за време на возењето, а со тоа да донесуваат правилни одлуки.

ec64bca32cb5bab57fe0eb0008d494e

Второ, во однос на откривање и избегнување пречки, беспилотните возила опремени со ласерски модул за пронаоѓање опсег можат да детектираат пречки во околината во реално време и да добијат информации како што се положбата и големината на пречките. Ова им помага на возилата без екипаж да избегнуваат пречки и да обезбедат безбедно возење.

3b4900551f435cd870991862c63f325

Ласерскиот модул за пронаоѓање опсег развиен од Lumispot може да обезбеди високопрецизни податоци за опсегот, помагајќи им на беспилотните возила при планирање на патеката и навигација. Со прецизно воочување на околината, беспилотните возила можат да пресметаат и да изберат оптимална патека за возење, подобрувајќи ја ефикасноста на транспортот.

f96d9ea28b21334f091818b6b08ebdf

Овие ласерски модули за пронаоѓање опсег се широко користени во дводимензионалниот LiDAR, со карактеристики на едноставна структура, брз опсег на брзина и стабилен и сигурен систем. Тие се погодни за средини со релативно едноставен терен и мазни површини на патиштата. Меѓутоа, кога се работи со средини со сложен терен и нерамни површини на патиштата, дводимензионалниот LiDAR можеби нема да може да ги заврши работите за реконструкција на теренот и е склон кон искривување на податоците и лажно известување. Во овој случај, можеме да користиме тридимензионален LiDAR за да го избегнеме овој проблем. Може прецизно да ги идентификува пречките и да изгради област за возење преку добивање информации за длабочината на околината на возилото. На податоци за облак со богата точка, може да се добијат елементи на патот, како што се ленти и рабници, како и пречки и области за возење на неструктурирани патишта, пешаци и возила во околината за возење, сообраќајни сигнали и знаци и други богати информации.

Така, кога дизајниравме модул за пронаоѓање опсег на ласер, целосно ги разгледавме параметрите како што се ласерската моќност, брановата должина и ширината на импулсот на ласерскиот емитер, како и времето на одговор и брановата должина на фотодиодата. Овие параметри директно влијаат на точноста на опсегот, брзината и опсегот на модулот за пронаоѓање опсег на ласер. За потребите на апликацијата на беспилотните возила со проток, можеме да избереме модули за ласерски пронаоѓач на опсег со висока прецизност, голема брзина на одговор и висока стабилност и да го поддржиме прилагодувањето на претпријатието.

Lumispot секогаш ќе се придржува до принципот квалитет на прво место и клиент на прво место, обезбедувајќи избор на клиенти со одличен квалитет на производи и ефикасна способност за испорака. Доколку сте заинтересирани за нашите производи, ве молиме слободно контактирајте не.

Лумиспот
Адреса: Зграда 4 #, бр.99 Furong 3rd Road, Xishan Dist. Вукси, 214000, Кина
Телефон: +86-510-87381808
Мобилен:+86-150-7232-0922
Email: sales@lumispot.cn
Веб: www.luminispot-tech.com


Време на објавување: Јуни-07-2024 година